Ensidig affære
by Michael Søvsø|20 AUG 2022
Sarah Fillier og Marie-Philip Poulin.
Marie-Philip Poulin og Sarah Fillier scorede begge fire gange, da Canada slog Danmark 14-1 i Rødovre

For kun anden gang i historien mødte Danmarks kvindelandshold mægtige Canada. Den første match mellem de to hold var helt tilbage i 1992 ved VM i Tampere. Dengang tabte de danske pionerer med 10-0 i en ensidig kamp.

Siden dengang har begge nationer rykket sig langt i udvikling af spillet, men Canada er – sammen med USA – stadig ”the teams to beat” i international kvindeishockey.

Det fik danskerne at føle i går i Rødovre Centrum Arena, hvor 273 tilskuere så Canada vinde 14-1 i de to nationers første testkamp frem mod VM i Danmark, der begynder torsdag i Herning og Frederikshavn.

Canada tog kontrol over kampen straks fra start og scorede seks gange i første periode, inklusive tre scoringer på blot 38 sekunder i det 14. minut, hvor Marie-Philip Poulin scorede to gange, efterfulgt af et mål af Sarah Fillier.

Cassandra Repstock-Romme i det danske mål havde en travl aften med 42 skud imod i de to første perioder, hvor Danmark kun formåede at skabe to afslutninger på Mashmeyer og Campbell i det canadiske mål.

Det blev en smule bedre for Danmark i tredje periode. Canada vandt skuddene med 12-4 og Josephine Asperup scorede en enkelt gang i det 51. minut.

Danmark møder Finland i aften klokken 18 i Rødovre, mens Canada venter til tirsdag med næste opvarmningskamp. Det bliver mod USA i Herning. VM begynder på torsdag i Frederikshavn og Herning.