Kanadalta lentävä aloitus kisoihin
Kirjoittaja: Organisaatio|14 TOUKO 2022
Saksalainen maalivahti Philip Grubauer estää Kanadan Nicolas Royn syötön.
Hallitseva jääkiekon Maailmanmestari Kanada aloitti 2022 Jääkiekon MM-kisaurakkansa vakuuttavalla 5-3 voitolla Saksasta perjantai-iltana Helsingin Jäähallissa. Vahva aloitus pyyhki muistot viime vuoden kisojen aloituksesta, missä Kanada muunmuassa hävisi nimenomaan Saksalle maalein 3-1.

Ottelu oli myös kahden NHL-maalivahdin kohtaaminen. Kanadan maalilla pelasi Las Vegas Golden Knightissä kiekkoja torjuva Logan Thompson, kun taas Saksan maalinsuulla ottelussa oli Seattle Krakenin Philipp Grubauer.
Thompson saavutti neljännen merkkipaalunsa tälle kaudelle. Kanadalaisveskari teki NHL-debyyttinsä Tammikuussa, voitti ensimmäisen ottelunsa helmikuussa, torjui ensimmäsen nollapelinsa maaliskuussa ja nyt hän voitti ensimmäisen ottelunsa debyytissään Kanadan paidassa.

Kanada aloitti ottelun vahvasti ja oli maalintekopaikoilla jo ottelun alkuvihellyksestä lähtien. Kanada aloitti maalinteon ensimmäisen erän kahdeksannella peliminuutilla, kun Cole Sillinger avasi maalihanat Josh Andersonin syötöstä.

Kanada jatkoi maali-iloittelua toisen erän lopussa, kun Pierre-Luc Dubois upotti kiekon ylänurkkaan ohi Grubauerin.

Saksa aloitti toisen erän uudella innolla ja itseluottamuksella ja pystyikin rakentamaan muutamia hyviä maalintekopaikkoja. Hyvä peli-intensiteetti tuotti tulosta kun toista erää oli pelattu reilu seitsemän minuuttia. Moritz Seider latasi kovan vedon kohti Thompsonin vartiomaa maalia ja torjunnan kautta Marc Michaelisille avautui paikka laittaa kiekko puoliksi tyhjillään olevaan maaliin.

Saksa sortui kavennusmaalin jälkeen jäähyihin, josta Kanada rokotti kahdella nopealla maalilla. Ensimmäisellä ylivoimalla hienon syöttöpelin jälkeen Dubois pääsi ohjaamaan ottelun toisen maalinsa ja muutama minuutti myöhemmin nuoriso-osastoa edustava Kent Johnson laittoi hienolla rannelaukauksella ottelun jo 4-1 lukemiin.
Kanada lisäsi johtoaan Noah Gregorin maalilla ajassa 37.35.  Maalin syöttäjänä toimi Maxime Comtois, joka on Kanadan joukkueen ainoa mukana oleva pelaaja viime vuoden mestarijoukkueesta.

Saksalle avautui toisen erän alkuun paikka päästä takaisin peliin mukaan, kun Kanada otti kaksi jäähyä heti erän alkuun. Mathias Plachta kavensi ottelun kahden miehen ylivoimalla, mutta kolmatta maalia saksalaiset eivät pystyneet ylivoimalla enää rakentamaan.

Ajassa 52.35 Moritz Seider sai kavennettua ottelun hienolla laukauksella yläkulmaan lukemiin 5-3. Kanada tiivisti pakkansa kavennusmaalin jälkeen ja onnistui ottamaan ottelusta voiton Saksan rynnistyksestä huolimatta.

“Olimme mielestäni lähellä. Tottakai kaiken pitää mennä kohdalleen Kanadan tasoista joukkuetta vastaan. Tänään, 2-1 maalin jälkeen kun Kanada teki kaksi ylivoimamaalia, kertoo heidän tasostaan jäällä. Menetimme otetta pelistä siinä kohtaa. Mielestäni me vastasimme hyvin kolmannessa erässä, mutta vähän liian myöhään. Minusta tuntuu, että pelasimme hyvän pelin muutamia takaiskuja lukunottamatta.”  Sanoi Saksan maalivahti Grubauer ottelun jälkeen.

Kanadan kapteeni Thomas Chabot kommentoi ottelua. “Kaiken kaikkiaan pelasimme todella hyvän ottelun. Se oli ensimmäinen ottelu meille kaikille. On suuri kunnia kantaa tätä paitaa ja C-kirjainta rinnassa. Tämä on ylpeyden aihe ei pelkästään minulle vaan minun koko perheelle myös. Mitä vaan voin tehdä joukkueen hyväksi, niin myös teen.”

Kanadan turnaus jatkuu sunnuntaina ottelulla Italiaa vastaan, kun taas Saksa jatkaa kisaurakkaansa heti huomenna lauantaina Slovakiaa vastaan.