Saksa varmisti paikkansa puolivälieriin
Kirjoittaja: Andy Potts|23 TOUKO 2023
Saksan Dominik Kahun ampuu kohti Ranskan maalivahtia Sebastian Ylöstä miesten jääkiekon 2023 maailmanmestaruuskisoissa Tampereella, Suomessa.
Saksa varmisti paikkansa puolivälieriin kuudetta kertaa pudottamalla Ranskan viimeisessä A-lohkon ottelussaan. Saksalla on nyt 12 pistettä. Tanska, jolla on 4 pistettä, pelaa tänään Suomea vastaan, mutta ei pysty voittamallakaan kuromaan enää Saksaa kiinni.

”Pelasimme vahvaa peliä kaikki 60 minuuttia”, sanoi Maximillian Kastner, yksi Saksan maalintekijöistä. ”Pelasimme niin että se veisi meidät puolivälieriin. Otimme ison askeleen tänään. Olemme valmiita.”

Ranska tiesi jo ennen tämän päivän ottelua että Les Bleus tulisi tuloksesta huolimatta olemaan lohkon kuudes Tampereella, ja olisi näin turvassa MM-sarjasta putoamiselta. Philippe Bozon sai toivottaa Alexandre Texierin takaisin jäälle sairastuvalta, ja sai näin hieman lisää voimaa Ranskan hyökkäykseen.

”Tämä ei ollut riittävästi, ei lähellekään, en tiedä mitä tapahtui”, sanoi Ranskan Anthony Rech. ”Se ei johtunut siitä että olemme joka tapauksessa mukana ensi vuonna. Meidän pitää miettiä tätä”. ”Pelasimme turnauksen alussa hyvät neljä peliä, sitten luovutimme. Näin ei saa tapahtua enää.”

Saksa aloitti neljän minuutin kohdalla Wojciech Stachowiakin johdolla tuomalla kiekon Ranskan alueelle. Ensin Ranskan puolustus otti hänet voileipään, mutta hän sai kiekon takaisin haltuunsa, ja sai syötettyä Ehlille, jonka oli helppo lyödä kiekko maaliin.

Saksalaiset tekivät toisen maalinsa ajassa 15.55. Frederik Tiffels otti nöyrästi vastaan onnittelut maalinteosta joukkuekavereiltaan. Kiekko kimposi Peterkan syötöstä Tiffelsin luistimen kautta maaliin ohi Ylösen.

Ranska oli epäonnistunut maalinteossa kahdessa edellisessä pelissään (0-4 vs Ruotsi, 0-9 vs USA). Jälleen kerran Ranska ontui tässä, mutta ensimmäisen erän lopussa Mathias Niederberger vihdoin pääsi töihin. Ensin Justin Addamo laukoi ohi, jonka jälkeen Anthony Rech yritti, mutta epäonnistui ohittamaan Niederbergeriä.

Toisessa erässä Saksa vahvisti johtoasemaansa nopeasti. Peterka laukoi maalin ja 21- vuotias varmisti itselleen näin turnauksessa 9 (4+5) pistettä, ollen näin yksi parhaimpia turnauksen maalintekijöitä.

”Minulla oli hieman hidas alku tänään. Mikään ei tuntunut menevän sisään”, Peterka sanoi. Mutta sitten alkoi kulkemaan paremmin, löysin kiekon ja kaverit useammin, ja olen iloinen että pystyin auttamaan joukkuetta.”
Daniel Fischbuch pelasi tänään Manuel Wiedererin tilalla, ja juhli turnauksen ensimmäistä maaliaan tehdessään 4-0 maalin ylivoimalla kolmannen erän alussa.

Maximillian Kastner viimeisteli Saksan voiton rangaistusaitiosta palatessaan tekemällä Saksalle viidennen maalin.

Neljän voittonsa jälkeen Saksa lähestyy puolivälieriä täynnä itsevarmuutta. Ja mikä tärkeintä Saksan maajoukkue on tehnyt hyvää työtä vuosi toisensa jälkeen, ja tämä lupaa hyvää tulevaisuutta.

”Saksalainen jääkiekko on nousemassa, ja se on hienoa”, sanoo Peterka. ”On hienoa olla mukana tässä muutoksessa.”