Tanska päihitti sitkeän Italian
Kirjoittaja: Organisaatio|17 TOUKO 2022
Tanska pysytteli askeleen edellä Italiaa 2-1 voitollaan Helsingissä tiistaina 2022 Jääkiekon MM-kisoissa. Etualalla Tanskan konkari Frans Nielsen (#51) ja Italian kapteeni Daniel Frank (#94).

Se oli ennakoitua vaikeampaa, mutta Tanska taisteli 2-1- voiton Italiasta Helsingissä tiistaina. Mathias Bau oli Tanskan sankari syöttöpisteellään ja kolmannen erän alun voittomaalillaan. Nikolaj Ehlers teki turnauksen ensimmäisen maalinsa Tanskalle, joka on voittanut tähän kaksi kolmesta ottelustaan turnauksessa. Olympiadebyytissään Pekingissä Tanska oli seitsemäs.

Italian varakapteeni Alex Petan vastasi joukkueensa ainoasta maalista. Italialaiset, jotka jäivät viimeisiksi 2021 Jääkiekon MM-kisoissa Riiassa, ovat edelleen pisteittä A-lohkossa.

Loppulukemat eivät vastanneet laukausten määrää, joka meni Tanskalle 45-14. Luvut ovat jälleen kunniaksi Italian maalivahti Andreas Bernardille, joka päästi viisi maalia 47 laukauksesta joukkueen hävitessä Sveitsille 5-2. Tanskan vahti Sebastian Dahmille tämä oli toinen voitto näissä MM-kisoissa.

Tanska pelasi ilman Oliver Lauridsenia. Isokokoinen 33-vuotias Malmö Redhawksin puolustaja joutui olkapääleikkaukseen Helsingissä loukkaannuttuaan Sveitsi-pelissä, eikä palaa kokoonpanoon. Lauridsenin korvaajaksi tuli Morten Jensen.

Tanskalaiset halusivat kiivaasti voittoa tultuaan sunnuntaina Sveitsin nöyryyttämiksi 6-0. Italialaiset eivät kuitenkaan olleet valmiita päästämään vastustajaansa helpolla. "Pelasimme ihan hyvän pelin", Tanskan hyökkääjä Frederik Storm sanoo. "Meidän täytyy olla tehokkaampia ja luovempia laukauksissamme, olla tehokkaampia heidän maalinsa edustalla, mutta onnistuimme saamaan nämä kaksi maalia. Heidän maalivahtinsa pelasi epätodellisen pelin.”

Tanskan toinen ylivoima tuotti tulosta avauserässä ajassa 15:54, kun Winnipeg Jetsin hyökkääjä Ehlers yllätti rannelaukauksellaan maskissa olleen Bernardin.

Toisessa erässä Italian tasoitustoiveet hyytyivät ensin jäähyilyyn, mutta Petan tasoitti lopulta ylivoimalla ajassa 19:00 pistäen kiekon verkkoon lähietäisyydeltä Dahmin ohi. "Peli oli hieman fyysisempää kuin aiemmissa otteluissamme", Italian puolustaja Dylan di Perna sanoo. "Tunteet ovat pinnassa, mutta se on pelin henki."

Kolmannessa erässä Bau vastasi viemällä Tanskan 2-1 johtoon ajassa 1:46. Nicolai Meyer syötti maalin takaa Baulle, ja Herning Blue Foxin hyökkääjä ohitti Bernardin mailapuolelta.

Tämä oli Tanskan kuudes voitto Italiasta MM-kisoissa. Italia on voittanut Tanskan kerran Tukholmassa 2012. Seuraavaksi Italia taistelee Ranskaa vastaan keskiviikkona ja Tanskan vastustajana on Saksa.

"Pelaamme paremmalla itseluottamuksella ja olemme aggressiivisempia”, di Perna sanoo Italiasta. "Näytämme kuuluvamme tänne, ja että voimme voittaa jotkut näistä joukkueista. Luulen, että se alkaa näkyä jäällä.”