Bellow’lta tuplaisku Briteille
Kirjoittaja: Organisaatio|19 TOUKO 2022
Ben Meyers #59 juhlii John Hayden #15, Alex Galchenyuk #27, Andrew Peeke #2 ja Nate Schmidt #88 kanssa maalin jälkeen.

Yhdysvallat toipui häviöstään Suomea vastaan voittaen Iso-Britannian lukemin 3-0. Brittien vastarinnan kukistaminen vaati hieman aikaa, mutta lopulta ottelusta muodostui USA:lle rutiinivoitto.

Iso-Britannia onnistui pitämään lukemat nollilla koko ensimmäisen erän ajan, ja lisäksi sillä oli myös muutamia varteenotettavia mahdollisuuksia mennä johtoon. Lopulta kuitenkin britit taipuivat USA:n painostuksen alla. Yhdysvaltain Ben Meyers teki ensimmäisen maalin 29. peliminuutilla, ja tämän jälkeen brittien puolustus pääsi useammankin kerran vierailemaan jäähyaition puolella. Kaksi Kieffer Bellowsin mailasta lähtenyttä ylivoimamaalia veivät lopulta voiton brittien ulottuvilta.

Yhdysvaltojen kokoonpanossa oli pari uutta nimeä. Maalivahti Jeremy Swayman (Boston) ja puolustaja Jon Merrill (Minnesota) liittyivät mukaan peliin ensimmäistä kertaa. Päävalmentaja David Quinn teki myös muutamia linjamuutoksia, joiden myötä Sean Farrell siirtyi ykkösketjuun Bellowsin ja Adam Gaudetten rinnalle.

Myös Iso-Britannian kokoonpanossa oli tehty muutoksia Ruotsia vastaan 0-6 hävityn tiistaisen ottelun jälkeen. Hyökkääjä Luke Ferrara ja puolustaja Sam Jones liittyivät mukaan nelosketjuun Jos Batchin ja Sam Dugganin tilkalle, ja Jackson Whistle oli ensimmäistä kertaa aloituksessa maalilla, korvattuaan Ben Bownsin Ruotsi-pelin ensimmäisen erän jälkeen.

Edellisessä pelissään britit päästivät viisi maalia sisään jo ensimmäisen erän aikana. Tänään Pete Russellin joukkue piti pintansa paljon paremmin, ja sai useita mahdollisuuksia ensimmäisessä erässä. Iso-Britannia pääsi pelaamaan ylivoimalla neljä kertaa ensimmäisen erän aikana, mutta lupaavista tilanteista huolimatta maaleja ei lopulta syntynyt, sillä Brittien päätöksenteko hyökkäyspäädyssä jätti toivomisen varaa.

Toisen päädyn maalilla Whistle teki laatusuorituksen pitäessään lukemat nollissa ensimmäisen erän ajan. Yhdysvaltain Vinni Lettieri ja Thomas Bordeleau testasivat molemmat Whistlea, joka onnistui torjumaan heidän laukauksensa.

“Jätkät edessäni tekivät loistavaa työtä”, Whistle kehu Britannian esiintymistä. ”Säilytimme tilanteen niin pitkään kun pystyimme kolmanteen erään, ja se on todistus jätkien tekemästä kovasta työstä ja taistelemisesta.”

Ensimmäisen erän loppupuolella oli jo havaittavissa USA:n otteen kiristymistä, ja toisessa erässä ennakosuosikkis pääsi hallitsemaan peliä. Iso-Britannia oli pitkiä aikoja kerrallaan nalkissa omalla alueellaan, ja lopulta paineistaminen johti ottelun avausmaaliin. Maalin teki toisen erän puolessa välissä Meyers, syöttäjänä Andrew Peeke. Kyseessä oli 23-vuotiaan Meyersin ensimmäinen MM-tason maali. Hän vietti valtaosan kuluneesta kaudesta Minnesotan yliopistojoukkueessa, ennen loppukauden siirtymistään NHL:ään Coloradoon.

Nopeasti ensimmäisen maalin jälkeen USA:lle tarjoutui toinen hyvä tilaisuus. Kieffer Bellows laukoi vaarallisesti, mutta Whistle onnistui torjunnassa. Brittien Dallas Ehrhardt joutui puuttumaan tilanteeseen estääkseen Adam Gaudettea tekemästä maalin takaisin kimmonneesta kiekosta. Tilanteen seuraaksena brittien Scott Conway sai jäähyn korkeasta mailasta, ja USA taas ottelun ensimmäisen ylivoimansa.

Britit selvisivät tästä säikähdyksellä, mutta eivät enää saaneet peliä hallintaansa. USA laukoi toisessa erässä 11 kertaa brittien kolmea vastaan, mutta ei onnistunut kasvattamaan johtoaan.

Kolmannesta erästä ei kuitenkaan ehtinyt kulua minuuttiakaan, kun Bellow’s teki 2-0 ylivoimamaalin. Nate Schmidt laukoi hieman ohi maalin, ja Farrell saatteli kiekon maalin takaa Bellow’sin lapaan, joka sai sen terävässä kulmassa Whistlen ohi maaliin.

Ei kestänyt kauaakaan, kun Bellows teki toisen maalinsa ottelussa. Hän pääsi etenemään rauhassa maalille, ja laukoi kiekon yläverkkoon.

“Meillä on vielä muutama juttu työstettävänä, mutta alamme olla lähellä,” Bellows kommentoi ylivoimapelaamista. ”Liikutamme kiekkoa hyvin, lauomme enemmän, ja haluamme vielä saada kiekkoja verkkoon ylivoimalla.

Taistelu loppui tässä vaiheessa, ja USA tyytyi säilyttämään johtoasemansa ja varmistamaan nollapelin debytanttimaalivahti Swaymanille. 23-vuotias alaskalainen selvitti tilanteen ja torjui kaikki 17 maaliinsa kohdistunutta laukasta, lennettyään Suomeen Boston Bruinsin pudotuspelien loputtua.