Voittolaukauskisa kääntyi Latvian eduksi
Kirjoittaja: Organisaatio|20 TOUKO 2022
Latvian Rudolf Balcers #21 luistelee penkille joukkuekavereiden Janis Jaksin #72, Ronalds Keninsin #91, Rodrigo Abolsin #18 ja Kristaps Zilen #77 kanssa lauottuaan maalin toisella erällä Itävaltaa vastaan.

Artur Silovs torjui 29 laukausta 32:sta 65 minuutin aikana, jonka jälkeen hän torjui neljä viidestä voittolaukauskisan maalista. Tämä auttoi Latvian 4-3 voittoon ja ansaitsemaan erittäin tärkeät extrapisteet. Latvian ja Itävallan välinen kamppailu jäällä oli kovaa näiltä joukkueilta, jotka eivät ole vielä valmiita luopumaan mahdollisuuksistaan päästä pudotuspeleihin.

Latvia on nyt kuudennella sijalla lohkossa viidellä pisteellä ja Itävalta seuraa pisteen köyhempänä.

Latvian Nikolajs Jelisejevs ja Roberts Bukarts tekivät maalit voittolaukauskisassa Itävallan maalivahtia Bernhard Starkbaumia vastaan. Dominique Heinrich oli ainut itävaltalainen pelaaja, joka päihitti Silovsin maalilla.

Peliä oli katsomassa 8516 katsojaa, joka on suurin yleisö tähän mennessä, jos isäntämaan Suomen pelejä ei huomioida. Latviasta matkustavat fanit olivat suuressa roolissa yleisöryntäyksessä, joka tuntuu kasvavan peli peliltä.

“On niin mahtavaa, että nämä ihmiset tulevat; Se on epätodellista,” sanoi selvästi liikuttunut Rihards Bukarts. “He kannustavat meitä joka vuosi. Sitä varten me pelaamme. Latviassa ei ole helppo tilanne ja ihmiset tulevat ja tukevat meitä. Olen tunteellinen koska se on uskomatonta.”

Peli lähti käyntiin hieman hitaissa merkeissä ja Itävalta päihitti Latvian laukauksissa 9-6 ja erä jäi maalittomaksi.

Itävalta avasi maalinteon vain minuutin jälkeen siitä, kun toinen erä oli alkanut. Thomas Raffl syötti kiekon Benjamin Nissnerille, joka onnistui laukomaan läheltä ylänurkkaan Silovsin hanskan ulottamattomuuteen.

Latvia tasoitti tuloksen vain neljä minuuttia tämän jälkeen, kun Rudolf Balcers teki maalin Janis Jaksin onnistuneesta syötöstä.

Latvialla oli pari ylivoimamahdollisuutta ja maa otti johdon toisessa. Starkbaumilla näytti olevan selkeä näköyhteys Karlis Cuksten laukauksesta, mutta Rihards Bukarts onnistui ojentamaan mailansa ja ohjaamaan kiekon itävaltalaisen maalivahdin puolustuksen läpi.

Itävalta otti nopeasti kiinni ylivoiman aikana, vain 1:34 myöhemmin. Heinrich liikkui viivalla ja laukoi täydellisesti tähdätyn lämärin Silovsin ohi.

Ennen erän loppua Latvia nappasi johdon takaisin ja Balcers teki toisen maalinsa pelissä Bukartsin ja Sotnieksin avustuksella.

Itävalta teki huomattavasti enemmän laukauksia maalia kohden kolmannen erän aikana, 15-3, mutta maaliin asti meni vain yksi laukaus. Tasoittavan maalin teki Raffl, joka sai kiekon maaliin Nissnerin ja Killian Zundelin maalinyrityksen seurauksena.

Itävallalla oli fantastinen mahdollisuus voittaa peli varhain jatkoajalla, kun laukaus livahti Silovsin läpi ja kiekko jäi aivan viivan reunalle. Pelaajia kasaantui maalin edustalle päästäkseen epätoivoisesti kiinni kiekkoon. Lopulta Silovs sai peitettyä kiekon. Minuuttia myöhemmin Ronalds Kenins laukoi päin maalitolppaa jään toisessa päässä.

Jatkoaika päättyi molempien joukkueiden voittomahdollisuuteen viimeisen 10 sekunnin aikana. Ensimmäisenä yritti Rihards Bukarts, jonka vanhanaikainen epäonnistui. Paul Huber taas harhautti Silovsia läpiajonsa aikana ja osui laukauksellaan maalin ulkopuolelle alle sekunti peliaikaa jäljellä.

“Pelasimme todella hyvää peliä, erityisesti kolmannen erän aikana,” sanoi Itävallan hyökkääjä Manuel Ganahl. “Se oli uskomatonta, teimme kaiken, tulimme takaisin ja tasasimme pelin, meillä oli mahdollisuus voittaa se. Jatkoajalla se oli todella lähellä, meillä oli mahdollisuuksia molemmilla puolilla. Totta kai siinä on aina vähän tuuria mukana ja tämä on vaikea häviö meille.”

“Meidän tulee jatkaa eteenpäin,” sanoi Raffl, suunnatessaan katseensa huomisen peliin Suomea vastaan. “Näytimme että pelasimme hyvää jääkiekkoa tässä ottelussa. Olemme pelanneet hyvin isoja maita vastaan. Suomea vastaan isoin urakkamme tulee olemaan puolustuksellisesti vahvana pysyminen ja mahdollisuuksien hyödyntäminen edessä.”

“Emme katso taaksemme, katsomme vain eteenpäin,” sanoi Roberts Bukarts. “Se on meidän käsissämme. MM-kilpailuissa kaksi asiaa ovat tärkeimpiä: tule paremmaksi ryhmänä ja älä haavoitu. Uskon, että teemme tällä hetkellä hyvää työtä ja voimme olla vielä parempia Iso-Britanniaa vastaan. Nämä ovat tärkeät kaksi pistettä meille.”