Tshekit etenevät jatkoon
Kirjoittaja: Organisaatio|23 TOUKO 2022
Tshekkiläiset pelaajat juhlivat 1-0 voittoansa.

Matej Blumel teki ottelun ainoan maalin läpiajosta ensimmäisessä erässä. Karel Vejmelka pysäytti kaikki 24 laukausta ja Yhdysvaltojen maalivahti Jeremy Swayman tilastoi itselleen 15 torjuntaa.

”Tämä oli meille hieno peli, huikeat kolme pistettä”, Vejmelka sanoi. ”Pelasimme todella hyvää puolustuspeliä, etenkin viimeisessä erässä.”

”Se oli kova peli, he ovat hyvä joukkue”, sanoi Yhdysvaltojen hyökkääjä Adam Gaudette. ”Heillä on monta lujaa ja kokenutta pelaajaa. Luulin, että pelasimme kovaa, mutta tämä oli yksi niistä peleistä, joissa kiekko ei vain mennyt maaliin.”

Molemmilla joukkueilla oli ennen ottelua kymmenen pistettä, joten varsinaisella peliajalla voittanut joukkue varmistaisi itselleen B-lohkon kolmannen sijan. Jos ottelu olisi 60 minuutin jälkeen ollut tasan, olisivat molemmat joukkueet varmistaneet itselleen vähintään lohkon neljännen sijan ja näin ollen Latvia olisi lähtenyt kotimatkalle. Tshekin voiton myötä Latvia voi vielä saavuttaa Yhdysvaltojen neljännen sijan, jos Latvia voittaa Ruotsin ja jos Yhdysvallat häviää huomenna Norjalle.

Maali syntyi, kun Hynek Zohorna blokkasi Luke Hughesin laukauksen, jonka jälkeen Zohorna löysi läpiajoon karanneen Blumelin. Nuorukainen kikkaili kiekon Swaymanin ohi, tehden samalla turnauksen neljännen maalinsa.

Tshekit meinasivat karata 2–0 johtoon ensimmäisen erän lopulla, kun David Pastrnak näki David Krejcin maalin takatolpalla, mutta HC Olomoucin keskushyökkääjä osui maalitolppaan. Myös Yhdysvallat sai mahdollisuuden vielä erän viimeisillä sekunneilla, kun Matthew Boldy pääsi laukomaan kohti Tshekin maalia, mutta laukaus osui tolppaan.

Toisessa erässä Tshekit onnistuivat jälleen karkaamaan läpiajoon, kun Jakub Vrana ohjasi luistimellaan syötön Jiri Smejkalille. Hughes kuitenkin puolusti tehokkaasti ja onnistui riistämään kiekon Smejkalilta ennen kuin hän sai mahdollisuuden laukoa kohti maalia.

Kolmannen erän alussa Kieffer Bellows sai viiden minuutin rangaistuksen Radim Simekiin kohdistuneesta kyynärpäätaklauksesta. Tshekit onnistuivat ylivoimalla laukomaan neljä kertaa, ja joukkueella olikin hyviä mahdollisuuksia kasvattaa johtoaan, mutta eivät kuitenkaan onnistuneet siinä.

Pelin loppupuolella molemmilla joukkueilla oli hyviä paikkoja. Yhdysvallat pääsi yrittämään maalintekoa ylivoimalla, kun Boldy yritti ohjata T.J. Tynanilta tulleen syötön Seth Jonesille, mutta maalintekoyritys epäonnistui.

Viimeisen kahden minuutin aikana Yhdysvallat haki tasoitusta kuudennella kenttäpelaajalla, mutta Vejmelka onnistui pitämään ensimmäisen nollapelinsä 2022 Jääkiekon MM-kisoissa.

”Jokainen päivä ja jokainen peli tuntuu paremmalta”, sanoi Vejmelka, joka vedettiin pois maalilta turnauksen alussa Ruotsia vastaan, mutta on nyt tilastoinut kolme voittoa putkeen. ”Täällä pelataan eri tyylistä jääkiekkoa kuin NHL:ssä, mutta oloni on paljon varmempi kuin turnauksen alussa."