Nylander tekee ensimmäisen maalin
Kirjoittaja: Organisaatio|22 TOUKO 2022
Ruotsin William Nylander karkaa Norjan Michael Hagalta jääkiekon MM-kisoissa Tampereella.
Mitä voit lisätä voittavaan joukkueeseen? Miten olisi pelaaja, joka on jääkiekon MM-kisoissa laukonut 32 pistettä (12+20) yhteensä 18 pelissä. Tämä pelaaja on William Nylander, joka eilen saapui Tampereelle Toronto Maple Leafsin pudottua NHL:n pudotuspeleistä.

Tämä 26-vuotias pelaaja ei säästellyt Nokia Arenan toisessa ottelussa sunnuntaina Ruotsin voittaessa Norjan 7-1. Nylanderin ensimmäinen ottelu 2022 Jääkiekon MM-kisoissa toi maalin, ja kaksi maaliin johtanutta syöttöä. Ruotsi pitää näin yllä toivoa päihittää Suomi turnauksen B-lohkon alkuvaiheessa. Jos Nylander jatkaa tällaista tahtia, voi hän hyvin uusia vuonna 2017 voittamansa kultamitalin.

“Se tuntui hyvältä. Tuntui että joukkue kasvoi pelin edetessä”, sanoo Nylander ensimmäisestä pelistään Nokia Arenalla. ”Me taistelimme, ja tämä oli huikea voitto meille.”

Nylander ei ollut ainoa joukkueeseen saapunut vaikutuksen tehnyt vahvistus. Jacob Peterson, joka tuli Tampereelle Dallas Starsin otteluiden päätyttyä, teki kaksi maalia. Rasmus Asplund teki myös kaksi maalia. Lucas Wallmark, Ruotsin johtava maalintekijä olympialaisissa, avasi maalitilinsä. Tre Kronorin Max Friberg oli myös hyvässä vedossa, kuten myös Norjan Tobias Fladeby, joka sai lohdutuspalkinnon pelin 3. erässä Norjan tehdessä ensimmäisen ja pelin ainoan maalinsa.

“Meiltä puuttui tänään energia”, sanoo Norjan joukkueen kapteeni Mathis Olimb. ”Me olemme energinen joukkue. Tänään olimme kuitenkin altavastaajia, tänään ei ollut meidän paras päivä, meidän pitää työstää tekemistämme.”

Ruotsin Jacob Peterson teki ottelun ensimmäisen maalin Nylanderin syötöstä ottelun ensimmäisessä erässä ylivoimalla ajassa 11.48. Hetkeä aiemmin Norjan Christian Bull oli ottanut jäähyn kampituksesta. Ruotsi oli tehdä ensimmäisen maalinsa jo aiemmin, mutta Norjan valmentaja Petter Thoresen kuitenkin oikeutetusti haastoi maalin. Thoresenin mukaan Norjan maalivahti Jonas Arntzen ei pystynyt tekemään työtään Oskar Langin häirittyä maalivahtia.

”Ottelun tempo ei ollut juurikaan nopea tai fyysinen, mutta olemme iloisia voitosta”, sanoo Ruotsin puolustaja Henrik Tömmernes.

Norjalla oli mahdollisuus vastata ottelun ensimmäisessä erässä, kun sillä oli 5-3 ylivoima. Norja ei pystynyt käyttämään tilaisuutta hyväkseen Ruotsin vahvaa puolustusta vastaan.

Ruotsilla oli hyviä tilanteita ensimmäisessä erässä, mutta Norjan puolustus teki hyvää työtä. Nuoren sukupolven edustajat Emil Lilleberg ja Max Krogdahl pitivät Norjaa hienosti pelissä mukana ottelun ensimmäisessä erässä.

Toisessa erässä Norja kuitenkin joutui taipumaan, kun Ruotsi otti pelin hallinnan. Ensin tuli Nylander, sitten Grundstrom, Norjan maalivahti Arntzen oli voimaton.

Kaksi maalia 64 sekunnissa laittoi Norjan ikävään tilanteeseen. Seuraava tilanne syntyi vain muutamaa minuuttia myöhemmin, kun Rasmus Asplund vei Ruotsin 4-0 johtoon ottelun toisessa erässä ajassa 31.30.

Tähän saakka hyvin vähän oli nähty Rasmus Dahlinia, joka on loistanut aiemmissa peleissä. Hän kuitenkin jatkoi tuttua vahvaa puolustamistaan, ja hänen syötöstään Wallmark vei Ruotsin jo 5-0 johtoon.

Kolmannessa erässä Norjalla oli ilonaihetta, kun Tobias Fladeby teki ottelun ensimmäisen maalin Norjalle. Fladeby, joka pelaa Ruotsissa Tingsrydin jääkiekkoseurassa, teki näin ensimmäisen maalinsa.

Ruotsi teki kuitenkin nopeasti vastaiskun, kun Friberg iski Ruotsin kuudennen maalin ajassa 43.13. Tämän jälkeen näytti, että Norja olisi saanut ottelun toisen maalinsa. Tilanne tarkastettiin kuvanauhalta, eikä maalia hyväksytty, sillä kiekko oli mennyt maaliin tuomarin jalasta.

Ruotsi tekee ottelussa vielä yhden maalin, Asplundin kisojen maalitilin kasvaessa kuuteen.

Ottelu päättyy 7-1 Ruotsin voittoon.

Ruotsi haluaa varmistaa paikkansa alkusarjan B-lohkon ensimmäisille sijoille, jotta joukkueen ei tarvitsisi matkustaa pelaamaan Helsinkiin. ”Me haluamme voittaa joka pelin”, sanoo Tömmernes. ”On suuri etu, jos olemme alkusarjan ensimmäisellä tai toisella sijalla ja voimme jäädä tänne Tampereelle pelaamaan.”